2016 metų interjero dekoravimo tendencijos

Metų pradžioje, jei net sausis jau gerokai įpusėjo, verta pakalbėti apie šių metų tendencijas. Nesvarbu, ar jas atidžiai seki, ar tau tendencijos ir mados visiškai nerūpi, žinoti kas šiuo metu „ant bangos” – įdomu. Kad ir tam, kad nesistebėtum, kodėl visos parduotuvės šiuo metu pilnos pagalvėlių užvalkalų su augalų motyvais. Aš tendencijomis domiuosi tiek, kiek mano akį patraukia straipsniai internete, ar kaip šiomis dienomis, specialus ELLE Decoration UK numeris, skirtas specialiai tendencijoms. Remdamasi juo ir savo pastebėjimais, noriu Tau papasakoti apie 2016 metų interjero dekoravimo tendencijas.

Kaip ir rūbų mados, taip ir interjero – keičiasi dažnai. Pradedant Pantone metų spalvos paskelbimu, kurio laukia daugelis dizaino srityje dirbančių žmonių, baigiant vyraujančiais raštais ir motvais. Gyvenime viskas persipina, todėl tai, kas buvo ant suknelių, keliasi „ant sienų” ir atvirkščiai.

Pantone spalvos 2016

Taigi, pradedu nuo Pantone 2016 metų spalvos, kurių šiais metais net dvi. Nuotabiais, man labai gražiai skambančiais pavadinimais – Rose Quartz and Serenity (Rožinis kvarcas ir Ramybė) pavadintos spalvos kuria sąmoningumo ir geros savijautos įspūdį. Pastelinės spalvos pastaraisiais metais vis dažniau naudojamas interjeruose, todėl būtent tokių spalvų paskelbimas nėra labai stebinantis.

Nuotraukos Madame Decore ir Minicamp.lt

Pantone spalvos 2016

 

Gėlių ir egzotiškų augalų raštai

Nors kambariniai augalai nėra labai didelė investicija (žinoma, priklauso nuo augalo), jų mados taip pat egzistuoja. Ilgą laiką ant bangos buvę ir vis dar esantys sukulentai, dabar šlove dalinasi su egzotiškesniais, daugiau žalumos turinčiais augalais. Kaip vieną tokių noriu paminėti Monsterą, kuri nuo praėjusio rudens karaliauja mano namuose.

Mano manymu, Monsteros populiarumą lėmė jos nuostabiai gražūs lapai, kurie netruko persikelti ant rūbų ir namų dekoro elementų. Jei Monsterai (kuri išauga tikrai monstriška) Tavo namuose vietos nėra, gal užteks pagalvėlės su jos lapais? Aš tokią radau H&M Home, tiesa, ne lietuviškame, bet Didžiosios Britanijos puslapyje. Lietuvoje galima rasti kitokių augalų raštais margintų pagalvių užvalkalų.

hm-monstera

Jei norisi ne tik žalios, bet ir kitų spalvų – gėlių raštai, praėjusį sezoną karaliavę drabužių spintose – persikelia ant sienų, sofų ir grindų. Kas gali būti gražiau už gėlėtas sienas? Juk tada vasara – kasdien!

Tapetai nuotraukoje iš Anthropologie.

anthropologie-wallpapers

Juodos sienos. Ir grindys. Ir lubos.

Kai mes nudažėme savo koridoriaus sieną juodai, vis sulaukdavau klausimų „ar dar neatsibodo”. Tai pasakysiu atvirai – tikrai ne. Dabar turim po juodą sieną abiejų vaikų kambariuose. Mano manymu, juoda – labai universali ir graži spalva, puikiai tinkanti namuose.

Juoda jokiu būdu nesukuria slogumo įspūdžio. Atvirkščiai – juoda siena tarsi praplečia erdvę, sukuria nesibaigiančio kambario įspūdį. Straipsnio pradžioje minėtame ELLE Decoration žurnale publikuojamas nuostabus interjeras, kur labai daug juodos spalvos, ne tik ant sienų, bet net lubos yra juodos. Prisipažinsiu, tokio prabangaus (ne daiktų prasme) interjero reikėtų paieškoti.
Nuotrauka iš Design Elements.

juodos-sienos

Daiktai pasakojantys istorijas

Labiausiai man patinkant tendencija, kuri tęsiasi ne pirmus metus. Tai senų daiktų, vertingų kelionių suvenyrų ir tiesiog Tau svarbių daiktų naudojimas dekoruojant namus.

Seni daiktai, ypač, jei tai išsaugoti daugelį metų šeimoje ar giminėje naudoti daiktai, namuose kuria ypatingą nuotaiką. Net jei neturi senų, močiutes ir promočiutes menančių daiktų, senus baldus ir daiktus į savo namus gali priimti radusi juos skelbimuose (kaip mūsų Sofijos senovinė lova), sendaikčių turgeliuose ir parduotuvėse. Galų gale, kartais nuostabių, senų daiktų galima rasti išmestų gatvėje.

Nuotraukoje Neringos ir Lino namų detalė. Daugiau apie Neringą ir FoxyPaint artimiausiame VaiVai Magazine numeryje. Jau greitai.

foxy-paint


 

Kiek naujų tendencijų, daiktų ir dalykų „ant bangos” beatsirastų, visada reikia prisiminti – gyvename ne tendencijoms ir madai. Gyvename pirmiausia sau. Ir jei man patinka juodos sienos, aš neklausysiu, kai man sako „na jau mergaitei kambary juoda siena, kur čia matyta”. Todėl siūlau Tau daryti tą patį – kurti tokius namus, kurie pirmiausia patinka Tau ir kartu gyvenantiems. Visi kiti mūsų namuose – tik svečiai.

Jau įdomu, apie praėjusių metų tendencijas gali paskaityti čia: apie 2014 tendencijas ir apie 2015 tendencijas).

Paskelbta$ sPažymėta$ s