Švęsti rudens derlių

Man ruduo yra pats gražiausias laikas. Be abejo ir todėl, kad aš „rudeninis paukštis” – gimusi rudenį. Bet labiausiai dėl to kad ruduo, kartu su Rugsėjo 1-ąja, yra tarsi nauji metai. Skirtingai, nei tikrieji naujieji, rugsėjį nauja pradžia sutampa su gausa, derliumi ir besitęsiančiomis saulėtomis dienomis.

letaeige-sulciaspaude-philips

Būtent rudenine gausa ir derliumi esu įpratusi nuo mažens mėgautis. Tiesiog švęsti rudenį ir visas jo dovanojamas gėrybes, pradedant sultimis, baigiant obuolių pyragais.

letaeige-sulciaspaude

Vaikystėje, kiekvieną rudenį laukdavau kai su tėvais ar seneliais spausime ir gersime šviežias sultis. Veždavome obuolių maišus į spaudyklą, o aš sužavėta stebėdavau, kaip prieš tapdami sultimis, obuoliai „maudosi” didelėje vonioje.

philips-letaeige-sulciaspaude

Kitokios sultys buvo spaudžiamos namuose, su daug morkų ir tik keliais obuoliais. Tokios būdavo pačios skaniausios ir jų visada būvo per mažai. Ir jei tėtis su mama spausdavo tik morkų ir obuolių sultis, pas močiutę sultys buvo įvairiausių skonių, nes ji sugalvodavo primaišyti burokėlių, cukinijų ar net kopūsto!

sigita-petruninaa

Šį rudenį ir mes mėgaujamės šviežiai spaustomis sultimis. Kaip ir mano močiutė į spausdama sultis mėgstu naudoti ne tik įprastus vaisius ir daržoves, bet ir spausti sultis pavyzdžiui – iš moliūgo. Ruduo puikus laikas naudoti viską kas šviežia ir tuo mėgautis. Koks sultys skaniausios Tau? Gal turi kokį ypatingą receptą?

Sultims spausti naudojome lėtaeigę Philips sulčiaspaudę, kurią išbandyti mums pasiūlė Topo centras.

Nuotraukos Sigitos Petruninos

Paskelbta$ sPažymėta$ s