Kam rūpi, kokios yra 2023 metų namų interjero tendencijos?

Man rūpi ir daugeliui žmonių rūpi namų interjero tendencijos 2023-iaisiais. O jei jūsų atsakymas yra ne, man tai tikrai nerūpi, nieko tokio. Nebūtina sekti tendencijas, jei jums tai neįdomu. Bet tikrai yra kas pagalvojo ir parašė ne vieną straipsnį apie tai, kas bus madinga šiais metais interjeruose, nuo vyraujančių spalvų iki raštų, formų ir faktūrų. Namų interjero tendencijos neatsilieka nuo mados, makiažo, maisto, kiekvienais metais yra daugybė prognozių kas bus madinga, arba tiesiog, ko bus daugiau parduotuvių lentynose ir naujuose interjeruose.

Stilius yra amžinas

Tinklaraščio gyvavimo pradžioje aš buvau ne išimtis, esu parašiusi ne viena būsimų metų tendencijų prognozę. Metams bėgant supratau, kad kuriant namus, ne interjero tendencijos svarbiausia. Daug svarbiau, ką ir kaip iš vyraujančių madų atsirenkame ir įsileidžiame į savo namus. Kokiais kriterijais vadovaujamės.

Nors sakoma, kad mados ateina ir išeina, o stilius yra amžinas, daugelis mūsų, kuriančių savo namus, einame lengvu keliu. Jei matau daug nuotraukų su minkšta, šviesia medžiaga (Bouclé) aptrauktomis sofomis, pagaunu save galvojant, kad man tokia sofa vis gražesnė. Ir nesvarbu, kad gal ji nepraktiška. Jei ją savo kuriamuose interjeruose pastatė žinoma dizainerė, aš labai norėčiau tokios sofos ir savo namuose.

Praėję metai mūsų šeimai atnešė naujus namus, o man kapitalinio remonto džiaugsmus ir daugybės sprendimų naujiems namams paieškas. Todėl aš, ieškodama įkvėpimo naujų namų erdvėms neišvengiamai pastebėjau kas vyrauja interjero dizainerių socialinių tinklų paskyrose, kas vyrauja žymių žmonių interjeruose ir kaip formuojamas mūsų visų skonis ir supratimas kas gražu, kas madinga, o ko geriau vengti šiemet savo namų aplinkoje.

Namų interjero tendencijos grįžta

Nauja, tai pamiršta sena, arba nelabai sena. Natūralios medžiagos, marmuras, tamsus medis, žalia spalva, skirtingų metalų derinimas, raštuoti kilimai, tapetai su egzotiniais paukščiais, minėtos šviesios bouclé audiniu aptrauktos sofos – visa tai ir dar daugiau galima rasti daugybėje, interjerų nuotraukų. Taip pat ir dažnuose namuose. Ir tai nėra blogai. Šiuo metu tai yra gražu ir madinga. Kyla vienas klausimas – kaip tai atrodys po kokių dvidešimt metų?

Juk jei atsuktume laiką kokius dvidešimt metų atgal, prisimintume medinėmis lentelėmis iškaltas kambarių sienas ir lubas, švelnias, persikines dažų spalvas, gan vienodus plokščių baldus, kiliminę dangą ir didžiules kampines sofas. Jei dabar dalis šių sprendimų atrodo juokingai, kita jų dalis – medinės lentelės ant sienų, jau grįžta į tendencijų topus ir mūsų visų namus. Taigi kyla ir antras klausimas – kada tai kas madinga šiandien grįš?

Kaip pritaikyti interjero tendencijas savo namuose?

Namų, ypač naujų kūrimas, yra sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis procesas. Nesvarbu ar namus kuriate patys, ar pasitelkiate į pagalbą interjero dizainerį. Jei jūsų noras gyventi savituose, jums patinkančiuose namuose, reikės truputį pasistengti ir apsišarvuoti kantrybe. Tikrai neužteks nueiti į vieną ar kelias parduotuves ir užsisakyti viską kas dabar madinga. Turiu nuvilti, tuomet jūsų namai atrodys labiau kaip baldų katalogas, o ne vieta žmonėms jaukiai leisti laiką.

Interjero tendencijas ir madingus daiktus namuose reikėtų naudoti kaip prieskonį, šalia to, kas yra jūsų namų stilius. Nes jei kasmet vis pirksime madingus daiktus, kurių prisipildo parduotuvės, kur dėsime tai, ką jau turime?

Visos tendencijos, nesvarbu ar interjero, ar rūbų, kiekvieną kartą turėtų būti vartojamos su žiupsneliu skepsio. Namų interjero tendencijomis domėtis ir jas žinoti yra gerai, bet verta prisiminti, kad tendencijų prognozės skirtos atkreipti dėmesį į populiarius ar populiarėjančius dalykus, bet tai nėra rekomendacija daiktų, kuriuos būtina turėti savo namuose.

Paskelbta$ sPažymėta$ s